2021-03-12 13:31:22• hírek • MTI

Hetvenmillió dollárt fizettek egy virtuális műalkotásért

Az Everydays – The First 5000 Days című digitális műalkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette. (Forrás: Twitter)
Az Everydays – The First 5000 Days című digitális műalkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette. (Forrás: Twitter)

Mintegy 70 millió dollárért kelt el egy digitális műalkotás a Christie's csütörtöki árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Az Everydays – The First 5000 Days (Mindennapok – Az első 5000 nap) című digitális alkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette. A mű ötezer egyedi kép kollázsa, amelyeket egyenként készítettek naponta több mint 13 éven át.


A digitális műalkotásért 69 346 250 dollárt fizetett új tulajdonosa, ezáltal Beeple a három „legértékesebb” élő képzőművész közé került – közölte az aukciósház.


A digitális műalkotás egyediségét a blokklánciparban használt nem helyettesíthető token (NFT) szavatolja. Ez olyan, mint egy műalkotás eredetiségének igazolása, amely leírja, hogy az honnan származik, ki az alkotó. A nem helyettesíthető tokenek piaca az elmúlt hónapokban szárnyalt, mivel a befektetők megtakarításaikat arra használják, hogy az online térben létező dolgokat vásároljanak. Múlt hónapban egy 10 másodperces videoklip a bukott Donald Trumpról, amelyet szintén Beeple készített, 6,6 millió dollárért kelt el a Nifty Gateway nevű NFT-piacon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: